Tuesday, 27 September 2011

Aksi panas dua beradik di air terjun

apa yang panas tu eh. sila la lihat gambar2 di bawah:)

mula2 datang, Irfan main2 air kat tepi dulu

kakak pun test air kat tempat cetek dulu

hahhh! kakak dah terjun dah dengan mak su dia
dan akhirnya........

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

si Irfan dah tinggal pampers jer. yang si kakak dah ala2 berkemban dah:)

ni semua gambar hari sabtu lepas, time balik rumah mak mertua aku. actually tak plan pun nak g mandi kat air terjun. tak tau pun aku ada air terjun kat situ. lagipun, kitorang balik hari jer sebab hari ahad cik abang kena keja. sekali time tengah lunch tu, mak mertua aku ajak g tengok air terjun, tak jauh pun, lebih kurang 15 minit jer dari rumah mak mertua aku. aku apa lagi, terusla excited.

mak mertua aku baru jer pindah situ, time bulan puasa hari tu. sebelum ni, rumah diorang kat Taman Ria, Sungai Petani. tapi dah lepas pencen tu, bapa mertua aku beli tanah kat Junjong, buat rumah kat situ. diorang nak duduk rumah kampung. biasala kan, orang tua2, suka duduk kampung, kat kampung boleh buat macam2.

so, lepas lunch tu, kitorang pegi la kejap Air Terjun Junjong tu. ramai betul budak2 mandi kat situ. rasanya rumah diorang area situ jer kut. tak sangka lak Irfan join mandi sama. selalunya, Irfan nih tak suka air sejuk. kalau mandi air sejuk, mesti menjerit-jerit. sampai nak lari keluar toilet. kena mandi air suam. tapi hari tu, punya syiok dia berendam sampai tak mau balik.

tapi yang tok syoknya, aku tak boleh join mandi sama. tak bawak baju. takpe2, it's ok, it's allright, banyak peluang lagi:)

teringin betul aku nak duduk betul2 kat bawah air terjun yang turun mencurah-curah tu

10 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syok nyer dah lama x mandi kat waterfall sini dah masuk autumn sejuk nk terjah waterfall x sesuwei plak....kalo blk cuti mmg x blh gi mandi sebab mak ai takut kena kencing tikus plak...alahai mcm2 la...but kat junjong mmg cantek waterfall dia

Kakzakie said...

Eeee... bestnya rumah dekat dengan tempat rekreasi. Tak payah berjalan jauh. Irfan mesti tak mahu berhenti mandi walau dah menggigil. Dah pandai menikmati mandi air terjun...:)

Maya Mayana said...

kalau yana budak kecik mandi laut pakaikan seluar, rugi pakai pampers ni...hehe...sweet vacation :)

mamaNoriz said...

alamak, napa jatt tak mandi...

say lak rasa rugi...

best tuuu..

cantik air turun ...sejuk2

...sWeeT uMi... said...

dapat berendam kat situ best kan..segar je badan kena air sejuk2 tu...ala cik jatt byk rugi ooo tak join mandi hehhe...

LYAfrina said...

weeee...
mmg suka sgt g tmpt y damai n camni..aritu g skejap pon..tp x puas sgt2... air pon nyaman jer.. best dpt ambik pic blatarkan air y sedang terjun tu

Salina@IbuAqil said...

Air terjun!! Duduk bawah air terjun tu kekadang rasa badan macam kena urut je kan? damainya.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

syiokknye...
dh lama ktorg x mandi manda mcm ni..
tempat yg sungguh damai.. ;)

meaw said...

gila best dapat p ayaq terjun dekat dengan umah lak,pehh!

Fieza79 said...

owhhh air tejun junjong...best nya mandi2..berendam rendam...