Friday, 31 May 2013

[Advance Joint Health Tablet] Meningkatkan dan Menyokong Kesihatan Sendi


Advance Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ektrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zinc, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan - bahan berasaskan mineral, Shaklee Advance Joint Health tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.
Bagaimana Ia Berkesan? 

Shaklee Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi - sendi sihat dalam 3 cara :

1) Menyokong Keselesaan Sendi

Ekstar Boswellia : menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate. 


Ekstark Boswellia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejal berkurun lamanya. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

2) Bertingak Sebagai Kusyen 

Ekstrak jagung : membantu mengekalkan tulang rawan.


Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun, semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi, kajian bertahun - tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.

3) Memelihara Tisu Penyambung Yang Sihat 

Zink, tembaga, managan & vitamin c : Nutrien penting dalam kesihatan sendi. Membekalkan sokongan nutrien unutk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Keistimewaan Shaklee 

1) Sentiasa Berkesan 

Ekstrak proprietari Boswellia yang digunakan bukan sahaja mengandungi asid Boswellia AKBA yang pekat bagi penyokong keselesaan sendi, tetapi juga mengandungi dahan semulajadi lain daripada resin Boswellia yang mempunyai bioativiti yang lebih baik bila bergabung berbanding AKBA sahaja.

100% bebas konroitin bagi penyerapan ekstrak jagung yang lebih baik. (Penyelidikan baru - baru ini menunjukkan yang sulfat kondroitin juga boleh menggangu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina)

2) Sentiasa Selamat 
  • 100% berasaskan sayur - sayuran 
  • Kaplet mudah telan 
  • Bebas gluten 

3) Sentiasa Mesra Alam 
  • Botol yang dikitar semula 
  • Pembukusan yang bebas bisfenol-A (BPA)

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

1 comment:

mohd nizam Mahyadin said...

Saya ada masalah sakit lutut dan slip disk,macam mana cara makan produk ni?Adakah perlu makan supplement lain sama?