Wednesday, 21 May 2014

Kulit Cantik Semulajadi Dengan Shaklee


Assalamualaikum dan Salam Ceria semua :)

Ok, hari ni, saya nak berkongsi tentang supplement Shaklee untuk kulit cerah, cantik dan berseri secara semulajadi.

Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, penjagaan luaran dan dalaman adalah sama penting.
Sebab tu lah, kalau kita tengok artis-artis bila ditanyakan tentang tips kecantikan mereka, pasti mereka pun akan berkongsi yang mereka juga mengamalkan supplement untuk penjagaan kecantikan dan kesihatan.

Apa itu Penjagaan Dalaman dan Luaran

Ok, penjagaan luaran ni adalah rutin harian yang kita lakukan iaitu mencuci muka, menggunakan toner dan seterusnya pelembap. Ada yang lebih rajin lagi, menambah rutin menggunakan serum, scrub, mask dan rawatan facial. Penjagaan dalaman pula, adalah dengan mengamalkan supplement.

Terdapat banyak pilihan produk sekarang ni, tinggal lagi nak pilih jer. Apa pun pilihan anda, pastikan anda buat pilihan yang bijak yer. Gunakan produk yang bukan sahaja memberikan kesan yang baik untuk anda, malah yang penting selamat untuk anda. Untuk penjagaan luaran, gunakan produk bersesuaian dengan kulit anda ya.

Entry kali ni, saya akan berkongsi dengan anda tentang penjagaan dalaman. Pilihan saya untuk penjagaan dalaman, pastinya supplement yang dijamin selamat, semulajadi dan berkesan iaitu Shaklee.

Kenapa Penjagaan Dalaman Penting
  • Kebanyakan masalah kulit berpunca dari dalam, contohnya toksin yang berlebihan, faktor pemakanan, stress, hormon, penghadaman, kekurangan nutrisi dan sebagainya. Semua masalah ini memerlukan bantuan supplement untuk rawatan dalaman
  • Apabila kita mengambil supplment untuk merawat kulit wajah yang kusam contohnya, kesannya akan kita dapat untuk keseluruhan badan. Jadi, takdela kulit wajah jer cantik, tapi kulit badan bermasalah kan
  • Manfaat yang kita dapat dari supplement bukan sahaja untuk kecantikan, malah untuk kesihatan juga. Apabila dalaman kita bersih dan sihat, insyaAllah luaran juga akan nampak cantik dan segar
  • Penjagaan dalaman dari awal juga penting untuk mencegah tanda-tanda penuaan yang awal. Inilah rahsianya kalau nak awet muda. Barulah maintain jer kan. Anak 4 pun orang ingat anak dara lagi :)
Honestly dulu saya ni memang fokus produk luaran luaran jer. Bukan takde kesedaran tentang penjagaan dalaman, tapi takut nak mencuba mana-mana produk sebab banyak sangat produk yang ada. Saya ni takut sikit nak mencuba yang bab-bab makan ni, nak kena ambil tahu betul-betul apa kandungannya dan sebagainya, tak nak nanti ada kesan tak baik untuk jangka masa panjang. Cari punya cari, dipertemukan jodoh dengan Shaklee. Sebab dah yakin dengan kualiti dan kesannya, baru saya berani mencuba. Produk pun dah lebih 50 tahun di pasaran, beratus-ratus juta Shaklee dah laburkan untuk kajian bagi setiap produk, confirm la yakin nak ambik kan. Yang penting, dihasilkan dari bahan semulajadi.

Alhamdulillah, kesan yang saya dapat tu, bukan sahaja membantu masalah kulit saya yang dulunya berjerawat, kusam dan berparut, malah kesihatan juga semakin baik. Badan pun rasa ringan dan bertenaga. Bila dah ambil supplement Shaklee ni kan, kulit tu rasa lain la, tak tau nak cakap macam mana, tapi rasa kulit tu sihat la.

me with my little hero :)

Testimoni Supplement Shaklee untuk Kecantikan Kulit

Ini antara feedback customer saya yang mengamalkan supplement Shaklee...


 
Cadangan Supplement Shaklee untuk Kulit Cantik



Banyaknya nak kena makan..
Jangan risau, tak semestinya anda ambil semua. Set ni boleh diambil mengikut budget ye.
Hubungi saya untuk consultation mengenai apa yang sesuai mengikut budget anda. Exclusive consultation akan diberikan untuk anda dan juga panduan pengambilan dan tips yang betul anda.

Jom cantik naturally dengan Shaklee :)

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: