Tuesday, 7 July 2015

Kenapa Harga VIVIX Shaklee Mahal?


Assalamualaikum semua :)

Entry kali ni, saya nak berkongsi dengan anda semua tentang tonik ajaib Shaklee ni lagi, apa lagi kalau bukan Vivix kan. Ada juga orang panggil sirap Shaklee la, sirap ajaib la.. tak kisah la panggil apa pun, yang penting Vivix ni merupakan produk Shaklee yang paling power dan mempunyai khasiat yang banyak melimpah-ruah.

Manfaat dan Kebaikan Vivix

Ada apa dengan Vivix?
Kenapa ramai yang cakap harganya mahal?
Mahal ker? Tapi ramai yang suka memborong Vivix ni. Pelik jugak tu kan?


Vivix ni all in ONE supplement.

Hanya 1 sudu teh je sehari, untuk kecantikan kulit, awet muda, badan yang langsing, menyokong kesihatan kardiovaskular, sendi dan otak, immune booster, tenaga dan kesihatan berpanjangan.
Kalau ambil Vivix ni, nak maintain dengan ni je pun dah ok as daily supplement. Yang lain-lain boleh ambil ikut keperluan dan budget.


Ramai yang nak sangat cuba Vivix ni disebabkan khasiat dan kesannya yang hebat dan ajaib tu, tapi bila dengar harganya, ramai yang tersentak sekejap, mahal katanya.

Kandungan Vivix

Nak tahu kenapa Vivix mahal?
Kuncinya, sudah tentulah pada ramuan dan kandungan di dalam Vivix tu sendiri.
Ada empat ramuan utama yang hebat di dalam Vivix ni iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum.


Jom kita kenal satu-persatu keempat-empat ramuan ajaib ni.

1. Anggur Muscadine


Anggur ni bukan sebarang anggur, takde jual kat supermarket atau kedai buah tepi jalan. Sebiji anggur muscadine ni pun harganya dah RM100, sebiji tau bukan sekilo.

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi ciptaan ALLAH SWT yang mempunyai satu kromosom yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain. Muscadine grape telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Selepas dilakukan penyelidikan tambahan, anggur hebat paling mustajab ini dikenalpasti. Seterusnya kumpulan penyelidik ini bersama ahli sains dari Universiti Georgia membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Carrot Ungu. Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular vivix. - See more at: http://www.vitaminasli.my/2014/05/kenapa-vivix-shaklee-mahal.html#sthash.GVtIRPWP.dpuf
Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi ciptaan ALLAH SWT yang mempunyai satu kromosom yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain. Muscadine grape telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Selepas dilakukan penyelidikan tambahan, anggur hebat paling mustajab ini dikenalpasti. Seterusnya kumpulan penyelidik ini bersama ahli sains dari Universiti Georgia membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Carrot Ungu. Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular vivix. - See more at: http://www.vitaminasli.my/2014/05/kenapa-vivix-shaklee-mahal.html#sthash.GVtIRPWP.dpuf
Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi ciptaan ALLAH SWT yang mempunyai satu kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain. Muscadine grape telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria. 

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. Purple Carrot


Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical termasukla carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yamg juga berupaya mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser.

Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot termasukla purple carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

3. Elderberry

Berry yang bertaraf premium high class kalau dalam salasilah keluarga berry. Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat yang sangat penting dari elderberry adalah:
  • Kemampuannya untuk mencegah dan mengubati kanser. Fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan kanser
  • Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung
  • Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal
4. Polygonum Cuspidatum


Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Polygonum Cuspidatum atau Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan. Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu melambatkan proses penuaan, merendah kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Tak salah lagilah kenapa Vivix ni digelar tonik ajaib kan. Manfaat keempat-empat bahan mahal dan berkhasiat di dunia ada terkandung di dalam Vivix. Dan pastinya ia bukan dibuat di kilang biasa dan cop brand Shaklee. Tidak. Ia dikeluarkan dari lab Shaklee sendiri di bawah pantauan Saintis Shaklee bergred farmeseutikal.
Hanya 1 sudu teh sehari, tapi khasiatnya melimpah-ruah...
And it's PROVEN, ramai yang dah jatuh cinta dengan Vivix.

Vivix Untuk Kulit Cantik
Vivix Untuk Kurus
Vivix Untuk Kencing Manis

So, mahal ke Vivix Shaklee ni?
Kalau sebotol anda boleh beli dengan harga ratus-ratus je dan kesihatan bertambah baik instead of korang kena ulang alik pergi hospital, kena jumpa specialist, kena pergi operate bagai..tak ke kena keluar duit ribu riban. So Vivix ni sangatlah berbaloi untuk kesihatan kita, setanding dengan harganya.

By the way, sekarang ni Vivix tengah ada promosi tau. Untung sangat kalau grab sangat.
Promosi Buy 6 FREE 1 atau Buy 2 Less 5%.
If nak cuba 1 botol pun boleh, ada special price.

Jangan segan-segan contact saya untuk info lanjut k.


 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

1 comment:

Salmiah Mz said...

Walaupun mahal, tapi ia tetap berbaloi. Rugi kalau tak cuba kan...