Thursday, 1 September 2016

Payudara Berdarah Dan Bernanah. Tanda-tanda Kanser Payudara ?


Assalamualaikum

Kanser payudara merupakan pembunuh utama kaum wanita dengan hampir separuh dari wanita yang didiagnosis mengidap kanser payudara mendapat berita ini pada usia kurang dari 50 tahun. Bermakna, ia boleh terjadi kepada sesiapa sahaja, baik yang tua mahupun yang muda.

Apa itu kanser payudara?

Kanser payudara merupakan sejenis penyakit di mana terdapatnya sel-sel kanser (malignant) dalam tisu-tisu payudara. 

Kanser payudara tidak hanya tertumpu kepada bahagian payudara malah ia juga merebak ke bahagian limfa melalui saluran darah dan kemudian tersebar ke seluruh badan terutamanya ke bahagian tulang, hati, paru-paru, kelenjar adrenal dan ovary.

Dianggarkan lebih 35% dari kanser payudara mungkin telahpun merebak atau mengalami metastasis sewaktu ia dikesan. Metastasis adalah satu proses di mana sel-sel kanser telah merebak ke bahagian-bahagian lain di seluruh tubuh badan.


Tanda-tanda kanser payudara
  • Ketulan atau ketebalan pada bahagian payudara yang dirasakan berbeza dengan bahagian lain.
  • Cecair seperti darah keluar daripada puting payudara.
  • Perubahan saiz atau bentuk payudara.
  • Perubahan pada kulit sekeliling payudara seperti lekuk.
  • Puting payudara masuk ke dalam.
  • Kulit atau bahagian puting mengelupas atau bersisik.
  • Kulit payudara kemerah-merahan atau berlekuk-lekuk seperti kulit buah oren.

Apa nak buat jika anda mengalami tanda-tanda ini?

Kanser payudara di peringkat awal biasanya tidak menyebabkan kesakitan. Walaubagaimanapun, sekiranya anda berasa sakit pada bahagian payudara atau tanda-tanda tersebut tidak hilang, segeralah berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

Bolehkah sembuh kanser payudara ni?

Saya mempunyai seorang ibu saudara yang pernah menghidap kanser payudara ni. Alhamdulilah, sekarang dah sembuh.

Saya kongsikan juga pengalaman Puan Norhana, bagaimana beliau yang tiba-tiba mengalami masalah payudara berdarah dan bernanah, sembuh setelah mengamalkan sebotol Vivix. Pada masa yang sama, beliau juga mempunyai penyakit darah tinggi dan sakit saraf. Tetapi kini, beliau telah kembali sembuh dan cergas menjalani kehidupan harian.


Bagaimana Vivix membantu pesakit kanser payudara?

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif. Resveratrol ni adalah bahan utama dalam Vivix.

Keistimewaan Vivix juga ialah, ianya membantu regenerasi sel. Bayangkan sel badan kita yang telah rosak dan mati selama ini akibat radikal bebas akibat pemakanan tidak sihat, persekitaran, gaya hidup, stress.

Sel-sel yang rosak dan mati ni lah punca segala macam penyakit seperti kanser dan sebagainya. Badan kita memerlukan sel sihat supaya dapat berfungsi dengan optimum, supaya lebih sihat. Vivix membantu membina sel yang sihat dan membaiki sel-sel yang dah rosak ni.

Sekiranya anda mempunyai masalah yang sama seperti Puan Norhana, atau masalah-masalah lain seperti diabetes, gout, jantung, sakit sendi.. cubalah ikhtiar dengan Vivix ni.

Untuk baca kisah-kisah 'ajaib' pengalaman mereka yang ambil Vivix ni >> KLIK SINI

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: