Monday, 13 January 2014

[Kolestrol] Turunkan Kolestrol dengan Shaklee


Ketahui cara dan panduan untuk mengawal dan menurunkan paras kolestrol dalam darah anda dengan pengambilan supplement yang betul, bebas dadah dan semulajadi. Tips dan panduan di sini dikongsi khas untuk anda semua demi kesihatan dan kebaikan bersama supaya fokus kita ialah dapat turunkan paras kolestrol dalam darah demi kesihatan yang berkekalan.

Apa itu Kolestrol

Kolesterol ialah sejenis bahan yang seakan lemak, lembut dan berlilin yang berada dalam salur darah dan dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah sebahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan sesetengah hormon, dan berfungsi dalam fungsi-fungsi tubuh yang lain.

Lipoprotein Densiti Tinggi (HDL) adalah kolestrol baik yang mampu mengelakkan endapan kolestrol. Selain itu, Lipoprotein Densiti Rendah (LDL) merupakan kolestrol tidak baik yang boleh berkumpul pada dinding arteri dan membentuk plak yang menyumbat arteri. Terlalu banyak kolesterol tidak baik (LDL) dalam darah adalah satu risiko yang besar untuk penyakit jantung koronari (yang akan membawa kepada serangan jantung) dan juga angin ahmar.

Justeru itu, amat penting bagi anda mengawal tahap kolestrol dan mengawalnya demi kesihatan jantung.

kolesterol tinggi1 Atasi Masalah Kolesterol: Panduan Turunkan Paras Kolesterol 
Masalah kolesterol tinggi dialami oleh ratusan juta manusia di seluruh dunia.


Saranan dari Pakar

Adalah penting bagi semua untuk mengetahui tahap kolesterol anda. Jumlah kolesterol darah adalah ukuran paling biasa bagi kolesterol darah. Ia adalah jumlah yang anda perolehi dari keputusan ujian. Kolesterol diukur dalam miligram per desiliter darah (mg/dL). Tahap kolesterol sebanyak 200 mg/dL atau lebih meletakkan diri anda dalam kategori berisiko tinggi dan menjadi penyebab untuk anda bertindak.

Bagaimana Untuk Merendahkan Kolesterol

Berita baiknya adalah, anda boleh menurunkan kolesterol anda dan mengurangkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar. Sama ada anda telah diberi ubat preskripsi atau dinasihatkan untuk membuat perubahan diet dan gaya hidup untuk membantu menurunkan kolesterol anda, ikutilah saranan doktor anda dengan baik. Untuk mengekalkan kolesterol anda dalam kawalan anda disarankan: membuat jadual untuk ujian kolesterol, makan makanan yang rendah kolesterol dan lemak tepu dan bebas dari lemak trans, kekalkan berat yang sihat, dan sentiasa aktif secara fizikalnya.

Supplement dan Vitamin Semulajadi Shaklee yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol

1) Lecithin
Lecithin memang terkenal sebagai pelarut kolesterol. Ia akan membersihkan plak2 di dalam salur darah anda.
2) Omega Guard
Peranan omega pula merendahkan paras LDL (kolesterol jahat) & keseluruhan kolestrol
Testimoni Turunkan Kolestrol dengan Shaklee
 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: