Thursday, 16 January 2014

[Shaklee] Shaklee Tidak Halal?


Ramai yang menghubungi saya untuk memastikan samada Shaklee halal atau tidak. Nampaknya sijil halal Shaklee tidak cukup meyakinkan kerana ia bukan dari JAKIM. Untuk pengetahuan semua, Sijil Halal Shaklee dikeluarkan oleh ISA (Islamic Service of America) yang diperakui oleh JAKIM.

JAKIM adalah badan yang antaranya membuat pengesahan dan mengeluarkan sijil Halal untuk produk-produk tempatan (Malaysia). JAKIM juga membuat pengesahan terhadap produk-produk luar negara yang telah mendapat pengesahan halal dari badan halal di negara masing-masing.

Oleh itu segala bahan dalam produk tersebut sudah dijamin halal dan gunakanlah tanpa was-was. Gelatin dari lembu atau kerbau yang mendapat pengesahan halal, sudah pasti halal. Jauhi perkara syubhah dan was-was dan jangan sampai mengharamkan benda yang halal, dosanya sama saja sepeti menghalalkan benda haram.

Semoga kita akan terus menjaga diri dari unsur haram yang mana menghalang doa dikabulkan, serta menghijab hati dari kebenaran.

Credit

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: