Thursday, 21 November 2013

[Testimoni Lecithin] Berjaya Kurangkan Berat Badan Selepas Bersalin. Turun 5 kg dalam 3 Minggu!


Antara cabaran yang dihadapi oleh ibu-ibu selepas melahirkan anak adalah untuk mengembalikan berat badan dan bentuk badan asal seperti sebelum mengandung. Sebenarnya tak mustahil jika kena caranya, tapi ramai yang gagal kerana tidak berjaya mengawal nafsu makan. Maklumlah, ibu-ibu menyusu ni kerap lapar dan yang pastinya tidak boleh mengamalkan diet ketat kerana dikhuatiri akan menjejaskan penyusuan ibu.

Berjaya Kurangkan Berat Badan Selepas Bersalin dengan Lecithin

Jom, apa kata kita baca pengalaman seorang pengguna setia Shaklee yang telah mencuba Lecithin sepanjang tempoh berpantang untuk menurunkan berat badan beliau. Dan beliau telah berjaya mengurangkan berat badan beliau dari 52 kg ke 47 kg, turun sebanyak 5kg dalam masa lebih kurang 3 minggu.


Lecithin mampu menguraikan lemak dalam badan dan antara sebab ini la yang membuatkan Lecithin selalu menjadi antara hot stuff yang memang orang cari untuk membuang kolestrol dalam badan. Tambahan pula Lecithin ini selamat untuk sesiapa sahaja, even yang breastfeed pon boleh ambik Lecithin, best kan? 100% semulajadi.

Bagaimana Lecithin ni membantu memecahkan lemak dan mengurangkan berat badan?

Jom kita baca dan lihat demo ini yang dipetik dari blog Kak N :
Credit

 

Mula-mula, ibu tuangkan minyak ke dalam gelas yang berisi air. Seperti yang kita sedia maklum bahawa minyak mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan ia sama sekali tidak akan larut di dalam air.


Pandangan dari sudut sedikit jauh.


Ibu cuba kacaukan minyak tersebut dengan air namun hasilnya molekul minyak akan tetap bersatu semula.

 

 Kemudian, ibu pecahkan 2 biji Lecithin di dalam gelas tersebut.


Setelah dikacau, inilah hasilnya. 

 

 Molekul minyak kelihatan terurai. Apabila keadaan ini berlaku, minyak atau lemak di dalam tubuh lebih mudah disingkirkan. Ini baru dengan 2 biji Lecithin.

Lecitihin sangat membantu dalam program pengurangan berat badan kerana sifatnya yang boleh memecahkan lemak. Namun kita perlu pastikan kita mengambil fiber dalam diet menu harian agar proses pembuangan lebih lancar. 


Berminat ingin mencuba. Hubungi saya sekarang ya..

KEEP MUSCLE YOU HAVE

BURN FAT YOU DON'T NEED

LOOSE INCHES YOU DON'T WANT

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: