Sunday, 17 November 2013

[Vitamin C] Kenapa Vitamin C Shaklee Berkesan dan Kelebihan Berbanding Yang Lain Di Pasaran


Bila sebut tentang kecantikan kulit jer, ramai yang mengaitkan dengan Vitamin C kan. Walaubagaimanapun antara manfaat utama Vitamin C bukan sekadar untuk kecantikan kulit, malah juga untuk meningkatkan sistem immune, memerangi kanser, mengekalkan kolestrol sihat dan memperbaiki imsomnia.

Terdapat pelbagai jenis keluaran Vitamin C di pasaran yang boleh anda pilih. Walau apapun pilihan anda, pastikan anda buat pilihan yang bijak ye. Pilihan saya dan keluarga saya, pastinya Vitamin C Shaklee berdasarkan kualiti dan keberkesanannya.


Pasti anda tertanya-tanya kan, apa yang best sangat Vitamin C Shaklee ni. Siapa yang dah cuba, dan merasai sendiri kehebatan Vitamin C Shaklee, pasti akan terus setia dan jatuh cinta. Ada yang sebelum ni mengambil Vitamin C dari jenama lain, dan apabila mengambil Vitamin C Shaklee, mereka mengakui ianya 'lain'.

Apa yang lain tu ?

Setiap produk Shaklee mempunyai keistimewaan dan kelebihan yang unik berbanding dengan jenama lain di pasaran, the 'Shaklee Difference'

Kenapa Vitamin C Shaklee Berkesan dan Kelebihan Berbanding Yang Lain Di Pasaran

* Satu tablet Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7.5 buah oren.
Ia didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita. Setiap sejam, hanya 100mg Vitamin C dilepaskan di dalam badan, jadi, ia akan bertahan selama 5 jam di dalam badan.



Memandangkan Vitamin C adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.

* Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang membantu penyerapan Vitamin C dengan lebih baik.

Di dalam buku Five Basic by Dr Bruce Miller salah satu panduan memilih Vitamin C ialah:
Mengandungi "bioflavonoids" yang seimbang dengan Vitamin C. Setiap 500mg Vitamin C perlulah mengandungi 120mg "bioflavonoids"

* Vitamin C Shaklee adalah 100% semulajadi, bukan vitamin sintetik. Vitamin semulajadi dihasilkan dari bahan-bahan makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, malah memberi kesan yang lebih baik. Vitamin C Shaklee diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat-seratnya.

Vitamin C sintetik adalah asid askorbik yang dibuat dalam makmal tidak mampu bertindak seperti Vitamin C yang sebenar.

Dalam satu kajian yang dibuat oleh University of Leicester, London, 500 mg vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama! Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama mereka juga menghasilkan radikal bebas!

Kajian berkaitan juga pernah dibuat oleh seorang profesor dari Mount Sinai School of Medicine, New York tentang kerosakan yang dibuat oleh vitamin C sintetik ini. Beliau berkata bahawa Vitamin C sintetik adalah tidak sama langsung dengan vitamin C dalam buat sitrus, yang mana vitamin C dalam buah bertindak sebagai antioksidan. Manakala vitamin C dalam suplemen sintetik ini adalah agen radox- yakni bertindak sebagai antioksidan pada masa yang sama sebagai pro-oksidan. Akibatnya, ia menyebabkan kerosakan sel seterusnya kerosakan DNA!

Kesihatan adalah benda yang paling mahal dan tak ternilai.
Jadi, jagalah dengan sebaik-baiknya supaya anda tak menyesal di kemudian hari...

Ingin mencuba Vitamin C Shaklee yang pastinya terbukti SELAMAT dan BERKESAN ini?
Hubungi saya yer...

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: