Saturday, 14 December 2013

[Berpantang] Set Bersalin Shaklee Mudah dan Terbaik untuk Ibu Berpantang


Saya yakin antara persiapan yang perlu dilakukan oleh ibu hamil ialah memilih Set Berpantang yang terbaik untuk diamalkan sepanjang tempoh berpantang bagi memulihkan kembali badan si ibu setelah melalui fasa-fasa perubahan besar ketika hamil.


Ada yang memilih konsep jamu, konsep tradisional turun temurun dan tidak ketinggalan yang memilih konsep moden dengan hanya mengambil vitamin. Yang pasti matlamatnya hanya satu iaitu untuk memastikan tahap kesihatan ibu kembali cergas dan bertenaga setelah melalui tempoh kehamilan yang lama dan proses kelahiran yang sedia maklum amat memenatkan. 

Cuma pengambilan vitamin sangat popular akhir-akhir ini lantaran kesannya yang sangat memuaskan hati si ibu. Sudah pasti vitamin yang selamat dan semulajadi akan menjadi pilihan ibu bijak. Dan ini sangat sinonim dengan Shaklee yang merupakan pengeluar produk vitamin dan makanan tambahan yang sangat selamat dan halal yang diyakini. Dengan cara pengambilan yang mudah dan cepat, pastinya akan menjimatkan masa berkualiti anda di dalam pantang.

Antara Kelebihan Set Berpantang Shaklee
  • Selamat ~ Bahan yang digunakan adalah semulajadi dan tiada kesan sampingan 
  • Berkesan ~ Oleh kerana bahan yang digunakan adalah semulajadi, ia sesuai dengan keperluan tubuh dan memenuhi keperluan ibu berpantang untuk cepat sihat, lebih bertenaga dan cergas. 
  • Praktikal ~ Ibu-ibu cuma perlu makan vitamin, buka dari botol dan telan. Tiada rasa pahit dan bau memualkan seperti jamu. 
  • Membantu penyusuan ~ Set vitamin yang dicadangkan adalah asas kepada vitamin untuk penyusuan juga. Untuk melancarkan penyusuan, ibu juga digalakkan mengambil Alfafa, protien soya (ESP) dan Kalsium (Ostematrix). 
  • Melengkapkan nutrisi ibu berpantang dan menyusu ~ umum maklum ibu baru bersalin banyak pantang larangnya. Kadangkala menu berpantang langsung tidak lengkap kerana kebanyakan kita dijaga orang tua yang masih mengamalkan menu pantang orang dulu-dulu. Tak ada sayur, tak ada ikan, tak ada daging dan ayam. Buah pun jarang yang boleh makan. 
  • Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin sama ada bersalin normal mahupun melalui pembedahan. 
  • Tiada keasan kepada anak (kecuali alfalfa tidak digalakkan terus ambil selepas bersalin, ambil selepas seelok2nya 2 minggu kelahiran baby ), so boleh terus diambil walaupun anak jaundice 


Klik sini untuk info lanjut mengenai Set Berpantang/Bersalin Shaklee


Testimoni Set Berpantang Shaklee

Antara kesan-kesan yang diperolehi oleh ibu ialah luka cepat sembuh, badan rasa cergas dan bertenaga. Ada yang cakap tak rasa macam berpantang even kena berjaga malam, kulit cantik, muka pun ceria dan berseri-seri, takde nak pucat2…anak pun sihat jer, yerla kan dapat penjagaan sempurna dari si ibu. Susu badan pun terus meriah, cukup untuk supply pada anak. InsyaAllah..Anda bakal bersalin tidak lama lagi? Tercari-cari set bersalin yang terbaik dan sesuai untuk anda. Apa kata dapatkan set bersalin dari Shaklee. Anda pasti teruja dan berpuas hati dengan hasilnya.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: