Monday, 15 September 2014

Kulit Licin Dan Cerah, Awet Muda Dengan Shaklee


Ini adalah short entry berbaur perasan, gabungan kisah hari raya hari tu, dan kisah yang baru berlaku hari ini. Sila jangan teruskan pembacaan jika takut rasa nak muntah :)

Kisah Hari Raya

Bila hari raya, biasalah kan, akiviti wajib, pergi menziarah rumah sudara-mara. Ada yang setahun sekali jumpa ada yang juga bertahun-tahun tak jumpa. Raya baru ni, kami sekeluarga pergi menziarah keluarga saudara yang dah agak lama juga la tak berjumpa.

Satu ayat yang paling tak boleh ku lupa..

"Laaa, Siti Hajar ka ni. Dulu hitam melegam. Belain sungguh la ni"

Buat pengetahuan orang yang bukan orang Utara, 'hitam melegam' tu adalah kulit yang terlampau hitam. 'Belain' pula maksudnya berbeza.

Tak tau la nak rasa happy ke, rasa malu ke. Berbaur-baur perasaan ku.

Macam mana la tak hitam melegam pakcik oi, jerawat dengan parut bertempek-tempek penuh muka. Bila dah clear muka ni, nampak la bersih and cerah sikit.

Kisah Hari Ni

Biasa la kan dah jadi mak budak ni, budak-budak sekolah rendah pun akan panggil kita makcik.
Seriously, mula-mula dulu, macam tak dapat terima kenyataan pun ada. What, makcik??

Tapi dah lama-lama tu, okla, fine. Dah mula sedar diri dan terima kenyataan.

Tapi kan.. Tapi kan..

Hari ni, ada budak sekolah rendah panggil i kakak tau.

Ok, ni pun tak tau nak rasa bangga ke, malu ke :)

Syukur sangat dipertemukan dengan Shaklee ni.
My skin improved a lot, and my health as well. 
Kadang-kadang tu ada juga la naik jerawat, tapi yang bestnya, cepat kecut, parut pun cepat hilang.
Gambar ni takde edit-edit, takde camera 360 bagai.
See, tak payah nak make up.
Tempek bedak sikit, lipstick sikit, done.

1 comment:

Mama Myja said...

Cantik kulit... semoga success.. Thanks komen di blog mamamyja yer