Tuesday, 17 July 2018

Atasi Masalah Sembelit Selepas Bersalin Dan Semasa Berpantang


Antara perkara yang paling digeruni dan bakal menjadi mimpi ngeri untuk ibu yang baru bersalin adalah masalah sembelit semasa dalam pantang.

Bayangkan dengan sakit dan luka bersalin pun belum sembuh lagi, terpaksa pula 'double' sakit setiap kali buang air besar akibat masalah sembelit. Ada yang lebih kronik, hingga jadi masalah buasir.

Begitulah yang terpaksa dilalui oleh Puan Aida Azwani, di mana beliau menjadi fobia dan menangis setiap kali hendak buang air besar akibat masalah sembelit beliau selepas bersalinkan anak kedua. Namun, selepas bersalinkan anak ketiga, tiada lagi masalah sembelit dan proses berpantang beliau juga menjadi lancar.

Berikut saya kongsikan pengalaman yang diceritakan sendiri oleh beliau. Semoga perkongsian ini dapat membantu dan memberi manfaat kepada ibu-ibu yang juga mengalami masalah yang sama.

Tiada Lagi Masalah Sembelit Terutamanya Ketika Dalam Pantang


Assalamualaikum..

Saya Aida Azwani Bin Agus Azhar, berusia 33 thn , seorang isteri dan ibu kepada 3 org anak. Saya adalah seorang ibu bekerja. Saya suka gelarkan diri saya Aida.
Semua wanita yang pernah melahirkan anak pasti ada kenangan kan, ada yang kenangannya manis dan bahagia. Ada yang pahit. Ada yang ngeri macam saya.

Pengalaman saya melahirkan anak kedua memang sangat manis. Yelah...cahaya mata kedua perempuan pula tu. Siapa tak Happy kan. Proses bersalin saya pun mudah je. Masuk2 labour room, tak sampai 30 minit dah selesai bersalin. Anak saya pun kecik je 2.6 kg. So tak de la susah sangat nak teran. Rasa macam nak membuang air besar je..tup2 tengok baby dah keluar. Alhamdulillah.segala urusan di permudahkan lagi dengan adanya suami di sisi sepanjang proses bersalin.

Tapi....lepas tu yang saya alami pengalaman yang sangat ngeri. Sejak sebelum kahwin lagi memang saya ada sembelit. Kadang-kadang seminggu sekali baru membuang. Tapi tak teruk. Lepas Minum orange atau buah pisang, mesti lawas punya. Anak pertama anak lelaki sembelit juga tapi tak kritikal. Tapi lepas bersalin anak no 2, sembelit saya jadi teruk sangat.

Hari ketiga baru nak pergi membuang. Belum buang lagi saya dah menangis sbb sangat sakit dan takut nak membuang.

Sekali tu, saya pegi ke tandas nak buang air besar. Lepas membuang, mangkuk tandas tu dah tukar jadi warna merah. Penuh dgn darah!! Seram sangat. Dah la kita ni baru lepas bersalin. Hilang banyak darah. Tambah pulak dengan sembelit. Memang seksa sangat.

Alhamdulillah Allah S.W.T kurniakan saya anak ketiga selepas 6 tahun
Masa berpantang anak nombor 3, saya tak alami masalah ni langsung. Masa tu saya ambil SET SEMBELIT SHAKLEE : VITAMIN C + OSTEMATRIX + LECITHIN



Yang best sekali saya tiada bengkak susu sebab apa sbb lechitin tu..wow amazing kan.
Macam-macam Shaklee effect saya dapat kan

Takde apa-apa masalah pun. Saya recover lagi cepat dari berpantang anak no 2. Yang paling best, NO SEMBELIT AT ALL!!! Memang saya happy dan teruja sangat. So saya pun tanya dan belajar dari pembacaan dan Mr google , kenapa saya dah tak sembelit selepas ambil Shaklee. Baca punya baca...rupanya sebab OSTEMATRIX.

KENAPA OSTEMATRIX KALSIUM ATASI SEMBELIT???

Bagi yang tak tahu apa tu OSTEMATRIX, ia merupakan vitamin yang mengandungi KALSIUM + MAGNESIUM + VITAMIN D. Sebab ni la, pill kalsium shaklee ni YANG TERBAIK BERBANDING PIL-PIL KALSIUM KAT FARMASI. Kandungan Vitamin D dalam Ostematrix ni membantu penyerapan maksimum kalsium dan membantu menyingkirkan kalsium2 yang terlebih.

Ingat! Kalsium tak boleh diambil dalam kuantiti yang berlebihan tau...nanti rosak buah pinggang. Sebab tu penting ada Vitamin D sama. Manakala, MAGNESIUM pulak berfungsi untuk melancarkan pergerakan usus dan meyerap air dalam badan. Ia juga merangsang pergerakan otot.
Usus juga merupakan otot terpanjang dalam tubuh kita. So, bila usus digerakkan, sembelit tak berlaku la...
 


Haa..best kan ostematrix ni. Sekarang anak no 3 saya dah hampir 2 tahun. tapi saya still lagi amalkan ambil Ostematrix. Selain dari atasi sembelit, Ostematrix jugak baaaaanyak manfaat lain. Especially untuk kaum wanita. Macam saya yang selalu salah urat kejang kaki. Ostematrix dan sah sebahagian hidup saya tak lengkap tanpa ostematrix ni.

Thanks SHAKLEE


Betul Ke Set Sembelit Shaklee Ni Bagus ?

Shaklee ni bukanlah ubat, tapi supplement semulajadi yang membantu meningkatkan tahap kesihatan badan untuk berfungsi secara optimum. Tiada kesan sampingan yang negatif, dijamin selamat dan semulajadi. Malahan semua produk Shaklee telah melalui pelbagai kajian yang teliti dari para saintis Shaklee untuk memastikan kualiti produk sentiasa yang terbaik.

Untuk testimoni mereka yang pernah mengamalkan produk Shaklee untuk masalah sembelit dan sukar buang air besar
>> Vitamin Untuk Sembelit

Bagaimana Nak Dapatkan Set Sembelit Shaklee ?

Jangan biarkan masalah sembelit anda melarat sehingga mengganggu aktiviti harian anda dan juga tahap kesihatan anda.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya sejak tahun 2013 bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


2 comments:

acu yuhan said...

Hi menarik content. lets blogwalking and click ads. done follow u, follow me back http://acuyuhan.blogspot.com/ .thanks

Rsgole 2017 said...

As for Fortnite, it is still in its infancy as an esport. While Epic keeps adding tools that are certainly beneficial to get a potential esports potential (the newest replay tool is phenomenal), there isn't a huge, Fortnite item shop today on mmogo centralized league set up yet like we see for Overwatch or League or even CSGO. There are tournaments, sure, but the sport is still finding its sea legs in the scene. Not to mention that Fortnite couldn't be a huge esport at some point later on, but it is not there yet.

As for this scholarship? I think that it's cool, though I will say that part of me wonders that if you're good enough in Fortnite to make a scholarship to perform with it, which you might be great enough to create at least $4,000 from Twitch or YouTube over the span of a year. Although I guess, perhaps, you can always do both.

My guess is whoever gets these scholarship places are probably not likely to be famous names in the Fortnite community, as those folks are making that streaming money, and most of them are far older than 17-18, not just going to start college. So, it could be one of buy fortnite weapons, I guess, a better-than-most Fortnite player who'd prefer some money to go to college in Ohio.