Saturday, 23 August 2014

Minum ESP Untuk Kesihatan dan Kecantikan


Sekarang ni semakin rajin pulak saya update blog ni. Hari-hari update ni. Dulu waktu mula-mula saya buat business Shaklee ni, actually lagi rajin. Ada tu sampai 2, 3 entry sehari saya tulis. Punyalah semangat nak share tentang Shaklee dengan semua orang. Sekarang ni pun semangat masih membara juga, ada je benda yang nak dikongsikan. Bertambah semangat lagi bila dapat feedback positif dari pembaca dan customer. Rasa teruja sangat, terharu pun ada. Semoga apa yang saya kongsikan di blog ni memberi manfaat untuk semua. InsyaAllah.

Ok, hari ni saya ingin berkongsi tentang ESP Shaklee. Rasa excited nak share tentang ESP ni sebab baru-baru ni, kawan saya ada share gambar pengguna-pengguna tegar ESP Shaklee, yang dah amalkan ESP sejak berbelas-belas tahun. Series jeles tengok kulit dia, halus mulus macam baby, nampak muda sangat. Ada lagi sorang pengguna tegar ESP ni, umur dah 50 an, tapi macam tak percaya. Nampak macam 30an jer. Ok, i jeless. Ruginya la sape yang tak amalkan ESP ni. Jap lagi saya share antara koleksi testimoni ESP Shaklee.

ESP Shaklee - Protein Soya Terbaik

Sebelum tu, meh saya kongsi sedikit info tentang ESP ni.

ESP ni produk yang hot, dan sentiasa high demand di Shaklee. Saya sendiri pun pengguna tegar ESP, kalau tak minum tu, rasa macam tak lengkap pulak. Ianya adalah sumber protein soya terbaik yang dihasilkan dari soya non-GMO.

ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol. Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavone.

Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

Mesti ada yang tanya..apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO. Haa.. ni yang ramai taktahu.

Meh saya share kenapa kena pilih produk Non-Gmo berbanding produk GMO. Produk GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Lagi2 zaman sekarang ni, produk-produk GMO memang dah makin banyak di pasaran sebab tu macam-macam penyakit sekarang. Contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic. Tu mmg common laa kann.

Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya. Oleh sebab tu, kalau you all nak beli protin dari sumber soya, pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel Non-GMO. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free. Hargai dan sayangi lah badan anda.


Koleksi Testimoni ESP Shaklee

Antara manfaat utama ESP adalah untuk memberi tenaga, memberi rasa kenyang, membantu mengurangkan berat badan, mencerahkan kulit, menghilangkan parut, awet muda dan sebagainya.

Kalau nak share semua testimoni ESP Shaklee ni, sampai esok pun tak habis tulis entry ni. Kat sini, saya kongsi antara testimoni menarik yang pernah kami terima dari pengguna ESP Shaklee.
  • Cerahkan kulit 
  • Hilangkan jeragat dan jerawat
  • Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu  
  • Bantu mempercepatkan penyembuhan luka 
  • Menghilangkan masalah kulit gatal dan kering
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan  
  • Anjalkan payudara 
  • Anjalkan punggung 
  • Atasi gastrik dan pedih ulu hati 
  • Mengatasi lesu 
  • Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa 
  • Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran 
  • Mencantikkan kuku 
  • Menghaluskan tumit pecah 
  • Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa 
  • Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu 
  • Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu 
  • Pengganti sarapan dan supper 
  • Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan. 
  • Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan 
  • Menguatkan sistem imun tubuh
  • Mempertingkatkan tahap kolestol baik
  • Memelihara kesihatan jantung 
  • Meningkatkan kesuburan
Teruja tak.
Tu antara feedback yang diterima, ada banyak lagi sebenarnya..

Try a glass of ESP today and you will ask for more. Better late than never.

Ingat yer, buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO :)

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

1 comment:

Mazz SHA said...

Slm, kalau saya mkn esp 2 scoop sehari dlm masa serentak, blh x?