Thursday, 7 August 2014

GLA Complex Shaklee untuk Kesuburan dan Kecantikan Kulit


Bulan ni bulan promosi salah satu my favourite supplement ni, promosi GLA Complex. Boleh dikatakan, supplement ni lah yang saya dok teringin nak ambil dari dulu lagi, dari zaman anak dara gitu. Tapinya, dah jadi mak beranak 2 ni barula dibukakan hati dan dipertemukan 'jodoh' :)

Pernah dengar EPO, Evening Primrose Oil? Zaman muda remaja dulu, walaupun saya tak berapa ambil tahu sangat pasal supplement-supplement ni semua, tapi selalu terbaca dan dengar orang cakap pasal EPO. Orang cakap, perempuan elok ambil EPO, untuk kesihatan dalaman dan untuk kecantikan kulit.

Kita biasa dengar EPO kan. Haa kalau nak tahu Shaklee GLA Complex adalah EPO versi Shaklee. EPO ni sebenarnya adalah gamma-linolenic acid (GLA) yang diekstrak dari Evening Primrose Oil (EPO). Jadi mudahnya ia dipanggil sahaja EPO. GLA Complex Shaklee pula, diekstrak dari borage yang digabungkan bersama sunflower oil dan Vitamin E.

GLA Complex Shaklee ni 3 kali ganda lebih berkesan dari EPO tau.

Kebetulan pula masuk bulan ni, saya pun buka botol baru. 
Tak sure la pulak botol yang keberapa, dah berbotol-botol ni :) 
 
Fungsi dan Manfaat GLA Complex Shaklee
  • seimbangkan hormon untuk melancarkan kitaran haid
  • membantu meningkatkan kesuburan dengan cara membentuk persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan
  • melegakan simptom PMS
  • membantu mengatasi masalah menopouse
  • menguatkan kuku dan rambut
  • menjadikan kulit cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan berterusan kulit akan kelihatan glowing)
  • membantu menangani ekzema
  • membantu melegakan simptom artritis reumatoid
  • menguatkan sistem imun badan
  • bersifat anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan
  • mengurangkan blood clot yang mengakibatkan arteri tersumbat dan serangan jantung
  • mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • mengawal kolesterol dan membakar lemak
  • membantu fungsi saraf
  • melambatkan proses osteoporosis
  • mencegah pembentukan sel-sel kanser
  • mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari Shaklee GLA Complex boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.
Testimoni GLA Complex Shaklee

My personal experience amalkan GLA Complex ni, kulit makin sihat dan bantu kawal masalah jerawat waktu datang period. Lagi satu, saya ni takdela masalah senggugut yang teruk, cuma bila datang period tu, kadang-kadang rasa macam tegang and nyeri sikit area bawah perut tu. Lepas amalkan GLA Complex ni, Alhamdulillah dah takde rasa tu.

Jom apa kata kita baca pula pengalaman pengguna GLA Complex yang lain..
Sebelum tu, jom kita baca apa kata Dr Hasseenah, pakar kulit tentang GLA Complex. Doktor ni pun ambil GLA Complex tau...





Meh PM k if nak selit-selit order sekali :)

Klik sini untuk info lanjut dan testimoni GLA Complex Shaklee

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

2 comments:

ela suhailah said...

GLA Shaklee memang best :)

nurizyan adnan said...

assalam...
saya nk pinjam testimoni yer...
mintak halalkan =)