Friday, 4 November 2011

Dah ambil complete Pneumococcal Vaccine pun still kena Pneumonia

first of all sorry yer kengkawan tak sempat jalan2 kat blog korang. insyaAllah hari ni sempat sambil2 dok jaga Irfan kat hospital. ehhh, Irfan kat hospital?

begini kisahnya....

Irfan kan demam since last weekend. normally kalau dia demam paling lama pun 4 hari, tapi kali ni sampai dah almost 1 week pun still tak ok lagi. flu pun tak ok2 jugak, then Irfan dah start batuk. so semalam aku pun bawakla g jumpa dokter balik. dokter check lung macam clear. tapi dokter cakap better buat X-ray untuk confirm. sekali kuar result, dokter cakap Irfan kena Pneumonia. actually aku pun tak expect Irfan akan kena sebab dulu Irfan dah ambik complete Pneumococcal Vaccine. Alhamdulillah la dokter cakap baru beginning stage, tak serius sangat.

dokter cakap kena admit sebab nak kena bagi antibiotic tru injection. terus aku call mak aku, tolong datang ambik jagakan Qistina. jadinya, Qistina sekarang dah ikut mak tok balik Alor Setar.
dan aku pulak start semalam, dah berkampung kat ward. dokter cakap dalam 3 to 5 days kena stay kat ward, depending on his condition. nampaknya raya kat hospital lagila aku kali ni. takpela, janji anak mama Irfan sihat:)

Irfan gigih nak bukak tag nama

souvinier dari KPJ Specialist Hospital

ooooo... ini rupanya ada kat dalam box tu

Irfan dah kena inject. ni kira ok lagi, one time saja

yang ni yang tak tahan sikit. kena buat 6 jam sekali. tiap kali buat, satu ward dengar suara Irfan. sian anak mama:)

Note : last year, Raya Puasa kitorang raya kat hospital sebab Qistina admitted, kali ni Raya Haji pulak. dugaan dugaan. kawan2, doakan Irfan cepat sembuh yer

8 comments:

alyyani said...

siannya, get well soon irfan. part neb tu yg tak tahan tu kan

Salina@IbuAqil said...

alahai cik jatt.. gert well soon irfan syg.. cik jatt, Selamat Hari Raya AidilAdha dari EmIenAqil!! ;D

mamaNoriz said...

bila amik vaksin tu cik jatt?

anak sya pun amik dan syukur tak kena lagi penumonia...
doktor kata after few months baru vaksin tu kebal...dia amik masa sket...

sabar lah yea...

dah start kena injek antibiotik tu mmg kena stay 5 hari lah kat wad...huhu

klu pandai pujuk dan nasib baik, minta la doktor lepaskan dah jatt leh injek anak sndiri...sya dulu dpt camtu...hehe

salam aidiladha dr kami...
semoga ifran cepat sembuh..aminnn

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

get well soon...cian nyer hero kecik ni...be strong yer irfan cian mama tue...x per uols raja haji jer, janji anak cian khen

♥MAMASYAZA♥ said...

sikecik akak pun penah skali kena pneumonia ni tapi masa umo 1 thn lebih. seminggu gak kami kat wad. moga irfan cepat sembuh ok

LiLy @ MumMyQiStInA said...

siannye..
moga cepat sembuh yer irfan..

mama irfan said...

moga irfan cepat sembuh..amin..

Cheap WOW Gold said...

http://2usogames.com/
http://style-shows.com
http://cartoonsfilms.com