Tuesday, 22 November 2011

Tip Fashion : Contoh pemakaian shawl tanpa menggunakan brooch, tapi still kemas

tensen kan tengok tudung atau shawl kita berlubang disebabkan brooch. shawl and tudung bawal aku boleh dikatakan hampir kesemuanya dah mengalami nasib macam ni . satu-satunya cara untuk mengelakkan benda ni, adalah dengan memakai tudung yang tak perlu guna brooch, macam tudung syria and tudung instant tu. tudung syria aku adala selai dua . tudung instant aku takde langsung. tudung instant tu aku pernah try, tapi muka aku bulat semacam jer aku rasa bila aku pakai. cancel.

disebabkan aku ni lebih cenderung kepada pemakaian shawl, jadinya aku kena guna teknik pakai shawl yang hanya guna pin aka jarum peniti, supaya shawl2 kesayangan aku tu tak berlubang sana sini. kalau korang tengok tutorial shawl yang hanya gunakan pin ni, biasanya jenis yang messy or loose style. gaya tu memang cantik, tapi aku rasa macam tak sesuai pulak untuk aku yang agak berusia ni. tambah2 pulak berjalan dengan anak2 kecik2 ni. jangan mimpila nak pakai shawl macam tu.
jadinya, aku dah ubah sikit-sikitla loose style tu ikut citarasa aku sendiri. kasi kemas sikit. apa pun tetap tak perlu guna brooch. pakai shawl jenis apa pun sesuai, janji pakai inner neck. kalau tak, kang nampak leher pulak.

tak payah pakai brooch pun kemas jugak. 3 pin sahaja diperlukan untuk pakai macam ni

still gaya yang sama. tapi kasi loose sikit, sikit jer

13 comments:

Pen Biru said...

dy cukup tk reti pakai shawl ni..dah le muka bulat..laaaagi btmbah bolat

...sWeeT uMi... said...

sesuai ngan muka cik jatt...comel je hihihihi

@e_da said...

pandai cik jatt gayakan shawl.. mmg kena byk guna pin

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sama la kiter
but kalo terjah supa ai pakai tdng instant lagik sbb cepat ngeee...nsb baik muka ok

NM02 said...

tetap tak reti kalu takde pin. hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik jer cik jatt pakai shawl..nampak kemas.. ^_^

Mama Gee said...

buatlah tutorial jat :)

Kyra said...

buat tutorial bleh..cik jatt nampak muda trang tang tang la jeles ok!!

mamaNoriz said...

alamak, pandai nye jatt lilit!

lagipun kena dgn muka jatt la...

klu sya confirm cam apam pokadot...hehehe

Salina@IbuAqil said...

alololo comelnya.. hik3!! bini sapo ler nih.. ;p

MrS. F!zA said...

alah pndai lah cik jatts..cer bt tutorial kita dh try pakai tkguna brooch tp jap je cntik pstu serabai :P

Anonymous said...

Great Post.. Please take a look at Make a website. Here you can find an Perfect guide on making a website. And learn to Make money online for free.

WOW Gold for Sale said...

This is so cool! Excited to see you starting to do stuff like this.I'm still just a hack, of course, but I learn so much when I get the chance to tag along when you're shooting. Plus with your knowledge of photographing Viet Nam, this should be an amazing trip for people.

http://foreverhumor.com
http://www.buylovejewelry.com/
http://rsonlinegame.com/