Friday, 25 November 2011

Rindu serindu rindunya bila anak-anak tiada di sisi

tak sabarnya nak balik Alor Setar petang ni. lepas kerja confirm terus cabut balik. selalunya memang jammed pun, tapi hari ni mesti jammed giler2 bridge nanti, sebab semua orang nak balik kampung. hari Isnin ni government and most of company cuti Awal Muharram , tapi kilang aku tak ambik cuti ni. jadinya, kerja macam biasa la aku hari Isnin ni.

tak sabarnya nak jumpa dua si kecik tu. rindu yang teramat rindu. hari2 asyik dok bergayut kat tepon jer aku ngan si kakak. punyala banyak membebel si kakak tu. Irfan pulak, hello...mama...bye bye:) tadi call, mak aku citer bukan main rancak lagi bermain dua beradik tu. bergaduh pun yer jugak. selalunya Irfan la yang mulakan, dan dia jugakla yang menang. budak laki:)

mama rindu sangat kat anak-anak mama:(

15 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

betul tu selalu kalo ada anak umah riuh khen....biler ilang kejap pow dh terasa ngeee

missbby said...

cik jatt duduk asing ngan anak2 ke? Kerja kat mana? Kl ke kedah?

...sWeeT uMi... said...

cam tu la kiter as ibu kalu ada anak kan...tmbh kalu dok jauh, mmg slalu la dok kire masa nak balik jumpe diorg .....hujung mggu ni leh la spend time ngan anak2 kan...selamat bercuti ye... (^_^)

Kakzakie said...

Kalau kakak boleh menangis bila berjauhan. Dulu mula anak masuk asrama, dah besar tu dah 13 tahun tapi setiap kali makan mesti air mata berjuraian sampai kena marah abang tau... Lama nak buang perasaan rindu tau CJ... inilah ibu agaknya kan...

So Shy Lady said...

akak nih ank tlewat blik sek 5 min pun dh t.tnang jiwa. so faham sngt2 krinduan CJ tu :)

Cik Rose Cute said...

Anak berjauhan mesti rindu wei!!! hihihi

Salina@IbuAqil said...

alahai!! x sggp jauh ngan anak.. sedih.. sabar ye cik jatt.. ;D

MamaEma said...

kenapa anak-anak duk sana..

YNA said...

wlupun dh ada anak 2 akak masih lagi hot mama :)

nape anak akak x duduk ngn akak?

Ihsan Arifin said...

comel comel lote :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terasa bila berjauhan kan? naluri ibu dan anak memang begitu!

chekpid said...

selamat berhujung minggu dgn anak2 :)

budak penjara said...

oo..klu berjauhan ngn ank mmg ase rindu er kak??hehe.. xpe..skang x kawen lagi..so x tau cmne perasaan rindu pada ank2

budak penjara said...

oo..klu berjauhan ngn ank mmg ase rindu er kak??hehe.. xpe..skang x kawen lagi..so x tau cmne perasaan rindu pada ank2

e.l.i.z.@ said...

eh nape? dh lama x baca blog ni, eli ketinggalan ketapi plak..jatt dh pindah tempat keje ke ?