Thursday, 3 November 2011

Jom makan homemade ikan bakar!

actually ni citer cuti Hari Deepavali lepas, dok tersimpan dalam draft.

kitorang balik rumah mak mertua jer. actually plan nak picnic kat air terjun dekat rumah mak mertua aku tu, sekali tempat tu diorang tutup pulak. sebab disyaki ada penyakit kencing tikus. Alhamdulillah la time kitorang g hari tu takde apa-apa.

jadinya, tukar plan pulak. mak mertua aku ajak g rumah adik ipar aku. actually aku pun tak pernah g lagi rumah dia. g rumah adik ipar aku ni macam balik kampung tok aku jer. rumah dikelilingi sawah bendang, rumah kampung. sekali sampai situ, wife adik ipar aku nih dok prepare nak masak untuk lunch. dia tengah mengandung, so teringin nak makan makanan bakar. bakar-membakarla kitorang hari tu:)

Qistina and Irfan bukan main syok lagi. melompat sana, melompat sini. Qistina macam biasa, pot pet pot pet sambil menyanyi. nak nak pulak ada 'stage' kat situ. tapi sayangnya, aku pulak pening kepala yang amat. tak tau apasal. tetiba jer. so macam tak enjoy sangat:(

'Pada suatu hari, ada seekor katak .......' Qistina dah mula sesi bercerita

singing TIME!

dua beradik keriangan menyanyi sambil menari

ni la STAGE kakak!
aiseh. macam ni la kerja orang lelaki kan. main bakar jer, tak lapik apa pun ikan tu

dan lagik

antara hasil bakaran yang bakal masuk ke perut

Note : syok jugak duduk rumah kampung macam nih, macam-macam aktiviti boleh buat. duduk rumah atas angin macam aku nih, jangan mimpila

12 comments:

Pen Biru said...

best jugak aktvt cmni.memang btol kt kmpung boleh buat sgala2nya..kalau dok kat uamh tinggi, nak bako2 cmtu, silap hribulan bomba yg dtg.huh!

amiey lee said...

sedapppp berselera..lagi2 kalau ada ulam2 sambal belacan + tempoyak...

~ yus ~ said...

sotong bakar tu sedap ke?

tp ikan bakar mmg suka, smlm pun akak buat ikan bakar

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..sedapnye ikan bakar..

Tu lah bestnye duduk KG kan..macam2 boleh buat..

Salina@IbuAqil said...

nyum2!!! kampung ni suasana dia menenangkan jiwa kan.. ;D

Tina Othman said...

sedapnya ikan bakar, kalau kat kg bakar guna arang, kalau kat kl ni, bakar dlm oven je lah

LYAfrina said...

terliur sotong bakar tu..ermmm marvelesss laa

z a z a said...

terliurnye sayeeeee. tgh puasa ni

SYANI said...

Tetiba teringin nak makan ikan bakar lunch karang..

cantekk said...

fullamak,,kecurrrrrrrrrrr

Runescape Gold said...

I am right here to show you to discover coming from my blunders, however i can't protect anything at all and turn into ready to lose in addition because get earnings http://games-david.blogspot.com/2011/12/ikariam-tips-on-how-to-guides.html
. Normally the one element that separates a rewarding product owner over the failing is the fact that when the efficient vendor will get knocked straight down, they assess' just what he do drastically wrong, and corrects the idea http://guanggames.blogspot.com/2011/12/tips-on-how-to-win-ninjas-live.html
. Function as the lucrative vendor!

Usually do not wait for prices of things to reach a specific point ahead of you put in supplies to get or perhaps market http://guanggame.blogspot.com/2011/12/tips-on-how-to-play-professionally-in.html
. The particular Grand Swap characteristics on the 1st appear primary assist basic principle, if you forecast, with regards to the General electric graphs, precisely what degree the high cost will attain, you can put inside your offers days or even weeks ahead of palm http://fzfgames.blogspot.com/2011/12/ways-to-play-blackjack-and-fundamental.html
. This means that you will be ahead of time from your vast majority from your people in relation to (as an example) acquiring. Everybody else all judges the actual data right then and there, and locations their offers throughout keeping that in mind http://fzfgame.blogspot.com/2011/12/ways-to-multibox-planet-of-warcraft-at.html
: carrying out that nights just before hands indicates you'll be able to go for a cheaper and be much more probably to get the thing you need...

beibei said...

This runescape player likes to RS Gold provide a whole good deal of new gamers some help. Zero price runescape accounts is what all gamers want when they star t taking element in since the game is really difficult and extended if you won't acquire a head commence off. Then once more when you come about to do acquire a head commence off you then unquestionably wants to make certain that you acknowledge how the zero price runescape account obtained to that state of massive degree.

It might be troublesome to understand how folks are earning dollars readily on Runescape, but the incredibly very first thing you should have an comprehending of is they do not get the location they're able to be by searching for for some mystical amazingly dollars producing approach which only a handful of elite members know about - they make their incredibly personal.
http://www.rsgp4u.com/