Tuesday, 8 April 2014

Bila Mama Buat Business, Anak-anak jadi Assistant :)


Kanak-kanak bisala kan, bila nampak mama dia sibuk, mulala nak sibukkan diri bersama-sama. Salah satu learning process jugak tu. Biasanya saya sendiri akan ajak anak-anak saya tolong saya. Tapi bila ada banyak tangan ni, biasalah. Kadang tu kerja yang patutnya siap tak sampai 5 minit, terlajak sampai 15 minit. Maklumlah, mulut dengan tangan sama-sama sibuk. Anak-anak terlebih kreatif. Kita ajar A, dibuatnya sampai Z. Sabar jer la :)Kalau mama restock barang Shaklee ni, kakak dengan Ipan pun secara tak langsung dapat mainan free. Mainannya, kotak Shaklee dan segala isi polestrin kat dalam tu. Mama sibuk susun dan kira stock, kakak dengan Ipan sibuk main dengan kotak. Selepas 10 minit, stok mama jer la yang tersusn cantik. Tapi satu rumah penuh dengan polistrin.. Fuhh, memang menguji tahap kesabaran

Nak makan pun dalam kotak..

Okla. Mama kasi can konker SOHO (Small Office Home Office) mama.
Kasi can main laptop sekejap

Gigih ipan teman mama COD kat customer. 
Good boy!

And of course, peneman mama g tempat mama mencari rezeki dan tempat yang dah berjaya membuatkan impian mama nak lebih masa dengan anak-anak mama tercapai. 
Shaklee :)

Ingat lagi time saya nak resign dulu, ada kawan office cakap kat saya,
"U are so lucky. Not everyone has the chance to do what they like, what they want"

Yes, finally i have the chance to do what i like and what i want the most.

Syukur Alhamdulillah dengan rezeki dan nikmat dari Allah.
Syukur diberikan seorang suami yang penyayang serta memahami, syukur dikurniakan dengan anak-anak yang bijak, cergas, comel, dan sihat, syukur dipertemukan dengan Shaklee, syukur dapat bertemu dengan orang-orang yang hebat, syukur dapat membantu ramai orang, syukur akhirnya saya berjaya menjadi seorang Work At Home Mother dan syukur Alhamdulillah atas segala-galanya :)

 
***********************************************************

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

No comments: