Friday, 25 December 2015

Part 3 : Aktiviti Di Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah, Pahang



Hari terakhir jalan-jalan cuti Malaysia..

After breakfast and pack semua barang, so kitorang check out hotel dalam pukul 11 pagi macam tu. Sebelum bertolak balik tu, kitorang singgah dulu borong keropok. Siap singgah beli sata yang sedap kat Warung Aziz Satar tu sekali.

Lepas dah memborong keropok, singgah pulak lunch on the way balik tu. Tak ingat pulak apa nama kedai makan tu, tapi famous jugak la sebab kitorang jumpa kedai makan ni pun melalui Google, search kedai makan yang best di Cherating. 

Actually kitorang takde plan nak singgah mana-mana pun lagi dah, ingat nak terus balik utara. Sekali tiba-tiba my BIL ajak pergi tengok gajah pulak dekat Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah, Pahang, untung-untung boleh mandikan gajah sekali. Apa lagi, kakak dengan irfan pun bukan main excited lagi la. Singgah la sekejap, dah alan-alang kan, memang akan lalu situ pun.

Singgah sekejap kat R&R, solat and minum-minum sikit

Yey!! Sampai dah

Jom kita masuk tengok apa ada kat dalam ni

 Rupanya masuk sini FREE jer. 
Kitorang sampai dah lewat actually, orang dekat registration counter tu cakap, kalau datang awal sikit, boleh tengok gajah buat show.
Kiranya time kitorang pergi tu bole bagi gajah makan dengan bagi gajah mandi je

 Teringin dari jauh
Next time la eh anak-anak kita bagi gajah mandi
Ramai sangat orang que

 Irfan bermanja bagi makan kat gajah
Kakak mula-mula excited, sekali geli pulak engok mulut gajah.
Kakak ni pantang sikit kalau nampak air liur. Hihi

Kenyang gajah ni :)


Dari Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah, Pahang tu, kitorang terus jer balik utara, lebih kurang dalam pukul 11 malam macam tu sampai.

Alhamdulillah.... berakhir sudah jalan-jalan cuti Malaysia
Dari Alor Setar Kedah ke KL, ke Cherating Pahang, ke Kemaman Terengganu, dan balik semula ke Alor Setar Kedah.

InsyaAllah esok berangkat balik ke Penang.
Lama betul tinggalkan rumah ni, banyak nak kena prepare.
Anak-anak pun dah nak start school.. 
Berebar-debar pulak, next week irfan dah nak pergi school buat test untuk Standard 1....

Rasanya ramai yang mungkin weekend ni masih kat kampung bercuti panjang.
Happy holiday semua!

Thanks for reading :)
 

1 comment:

Salina@IbuAqil said...

Sonoknya dpt bg gajah makan..
Kitorng ni dh nak hujung tahun tp aqil x dibawak berjalan pn..
Kesian dia..